Sezon na przetwory trwa. Między innymi przerobione już
jagody. W zeszłym roku najbardziej sprawdziły się jagody w cukrze, którymi
zajadaliśmy się do budyniu czy kaszy manny. W tym roku spróbowałam też tarty
Niebo z kremem z mascarpone, białej czekolady z bezami i jagodami. Nie wiem
skąd ta nazwa, ale naprawdę niebo - niebo w gębie! Przepis znaleziony na Moich wypiekach. Na przyszłość nieco go zmodyfikuję, bo spód wyszedł trochę za słony.
Wolę też nieco słodszy krem. Ale musicie sprawdzić sami.
niedziela, 14 lipca 2013
czwartek, 11 lipca 2013
Szydełkowe firanki
Od jakiegoś miesiąca siedzę i nie rozstaję się z szydełkiem.
Zawsze marzyły mi się szydełkowe firanki w oknach, ale nigdy nie wierzyłam w
swoje umiejętności ani cierpliwość. Okazało się, że nie taki diabeł straszny.
Zaczęłam od szydełkowych koronek i przepadłam. Jedna firaneczka do kuchni już
gotowa, druga na warsztacie. Niestety mam dwa okna ;-) Na razie powiesiłam ją w
sypialni, żeby zobaczyć jak się prezentuje.
A to moje koronkowe "wprawki". Trochę nieproporcjonalne do tej szafeczki, ale jak skończę firankę wydziergam nowe.
Subskrybuj:
Posty (Atom)