niedziela, 14 lipca 2013

Jagody


Sezon na przetwory trwa. Między innymi przerobione już jagody. W zeszłym roku najbardziej sprawdziły się jagody w cukrze, którymi zajadaliśmy się do budyniu czy kaszy manny. W tym roku spróbowałam też tarty Niebo z kremem z mascarpone, białej czekolady z bezami i jagodami. Nie wiem skąd ta nazwa, ale naprawdę niebo - niebo w gębie! Przepis znaleziony na Moich wypiekach. Na przyszłość nieco go zmodyfikuję, bo spód wyszedł trochę za słony. Wolę też nieco słodszy krem. Ale musicie sprawdzić sami.





2 komentarze:

  1. Wygląda smakowicie. Ciekawe, czy byłoby dobre z wiśniami? Będę próbować :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Polecam! No ciekawe jak z wiśniami. Nie wiem czy krem nie musiałby być słodszy. Ja mam ochotę zrobić z malinami.

    OdpowiedzUsuń