Proste, tanie i szybkie, a przede wszystkim smaczne. Na ciepło i na zimno, z winkiem i sosami. Wypróbujcie koniecznie!
2 szkl. mąki
1/2 kostki masła
1 łyżeczka proszku do pieczenia
szczypiorek
1/2 kostki fety
1/2 szkl. mleka
Mąkę, proszek do pieczenia i masło zagnieść. Dodać szczypior, fetę i mleko. Ciasto powinno być kleiste jak ciastolina. Rozwałkować i wycinać ciasteczka szklanką. Piec ok. 20 min w temperaturze ok 175 stopni C.
Smacznego!
Wyglądają apetycznie. I jaka śliczna cukiernica w koguciki... ;)Jeśli mnie wzrok nie myli ;)
OdpowiedzUsuńMmm... No zrobiłaś smaka na takie bułeczki :) Pewnie jutro zawędruję do kuchni :)
OdpowiedzUsuńprzepis wydaje sie być całkiem prosty :)
OdpowiedzUsuńpewnie są przepyszne :)
No i nie mogłam się oprzeć i upiekłam :) Były pyszne, choć nie urosły za wiele... :)
OdpowiedzUsuńBułeczki palce lizać, te kasiorkowe oczywiście. Sprawdziłam osobiście. :)
OdpowiedzUsuńKasiu dziękuję za okienko do mojego myśligowskiego świata:)
No a jak smakują z winem ;-) Sprawdzone w Myśligoszczy :-)
OdpowiedzUsuń