poniedziałek, 1 sierpnia 2011

Bułeczki z fetą i szczypiorkiem



Proste, tanie i szybkie, a przede wszystkim smaczne. Na ciepło i na zimno, z winkiem i sosami. Wypróbujcie koniecznie!


2 szkl. mąki
1/2 kostki masła
1 łyżeczka proszku do pieczenia
szczypiorek
1/2 kostki fety
1/2 szkl. mleka

Mąkę, proszek do pieczenia i masło zagnieść. Dodać szczypior, fetę i mleko. Ciasto powinno być kleiste jak ciastolina. Rozwałkować i wycinać ciasteczka szklanką. Piec ok. 20 min w temperaturze ok 175 stopni C.
Smacznego!

6 komentarzy:

  1. Wyglądają apetycznie. I jaka śliczna cukiernica w koguciki... ;)Jeśli mnie wzrok nie myli ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Mmm... No zrobiłaś smaka na takie bułeczki :) Pewnie jutro zawędruję do kuchni :)

    OdpowiedzUsuń
  3. przepis wydaje sie być całkiem prosty :)
    pewnie są przepyszne :)

    OdpowiedzUsuń
  4. No i nie mogłam się oprzeć i upiekłam :) Były pyszne, choć nie urosły za wiele... :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Bułeczki palce lizać, te kasiorkowe oczywiście. Sprawdziłam osobiście. :)
    Kasiu dziękuję za okienko do mojego myśligowskiego świata:)

    OdpowiedzUsuń
  6. No a jak smakują z winem ;-) Sprawdzone w Myśligoszczy :-)

    OdpowiedzUsuń